Resa till Oslo

Att Resa Till Oslo

Är man ute efter ett närliggande resmål som har en hel del att bjuda på så skall man skriva upp Oslo på listan. En stad som erbjuder storstadspuls men som ändå har en hel del smultron ställen. Vårt grannland i Norge har inte enbart fiske och olja att skryta med. En vacker huvudstad med en stor charm. Att gå nerför Karl Johans gata är ett måste för en besökare. Karl Johans gata skrider genom centrala Oslo. Från centralstationen går man raka vägen upp till det fantastiskt slottet. Under denna promenad hinner man passera Stortinget, Oslo domkyrka, Nationalteatern. En fantastisk promenad som måste göras om man besöker Oslo.

Sevärdheter Oslo

Är man i Oslo måste man besöka Operahuset i Oslo. En fantastisk byggnad och det har sina orsaker. Denna fantastiska byggnad är ritad av arkitektbyrån SnØhetta. Byggnaden tog hela 5 år att bygga och färdigställa. Utifrån är det mest slående det vita, sluttande marmortaket, som tycks resa sig direkt ur Oslofjorden . Mer än populärt att promenera på detta tak.

Tusenfryd

Tusenfryd är ett behagligt nöjespark som har hela 30 åkaktraktioner att välja mellan och mycket mer. Det perfekta besöket att göra för en barnfamilj i de yngre åldrarna. Ligger endast 20min utanför Oslo och är lätt att ta sig till. Deras öppettider är mellan april till oktober.

Detta är endast några små tips på aktiviteter och sevärdheter i Oslo. Oslo är en intressant stad och har mycket att bjuda på för en besökare. När det kommer till priser så är Norge ett land som hör till de dyrare. Vill man hitta mer information om Oslo eller ett bra boende finns det några sidor att kolla på. www.allahotell-oslo.se är en sida som har mer information om Oslo. Omdömen på hotell eller hur du enklast reser till Oslo eller vilka flygplatser som är närliggande.